Projekt zárókonferencia

A NAIH 2019 év elején indult „Az információszabadság hazai gyakorlatának feltérképezése és hatékonyságának növelése” című projektje 2022. december 31-ével a végéhez érkezik.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság a személyes adatok védelme mellett felel a közérdekű és közérdekből nyilvános adatok megismeréséhez való jog érvényesülésének ellenőrzéséért és elősegítéséért. A KÖFOP-2.2.6-VEKOP-18-2019-00001 azonosítószámú, 2019 év elején indult „Az információszabadság hazai gyakorlatának feltérképezése és hatékonyságának növelése” című kiemelt projekt kedvezményezettjeként a Hatóság ezért célul tűzte ki az információszabadság alkotmányos alapjog magyarországi állapotának átfogó, tudományos alapú feltérképezését és a kutatási megállapítások alapján a jogi és egyéb szolgáltató környezet javítását célzó koncepciók, javaslatok és eszközök kidolgozását.

A projekt nyilvánosságának biztosítása szintén feladata és egyben a Hatóság kiemelt célja is. Ennek érdekében a Projekt fizikai zárásához közeledve 2022. december 14-én sajtónyilvános zárókonferenciára került sor, mely keretében a megvalósításban aktívan közreműködő szakértők ismertették a projekt elvégzett kutatásainak, tevékenységeinek tapasztalatait, eredményeit.

Időpont: 2022. december 14. (szerda) 10:00 óra

Helyszín: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

1055 Budapest Falk Miksa u. 9-11.

Díszterem